Casa J & G

Aquest habitatge situat al Baix Empordà es projecta a partir de dos conceptes essencials, la perfecta fusió d’arquitectura tradicional i la contemporània, per adaptar-se als tipus de construccions característiques de la zona en la qual es troba.

Destaca l’ús del color terrós de la façana i la coberta a dues aigües, com a elements tradicionals, en harmonia amb el disseny de la resta de components arquitectònics d’estil contemporani.

La construcció de l’habitatge es divideix en el soterrani, en el qual se situa el garatge, la planta baixa, on es projecta la zona de dia, amb la zona d’estar i el menjador a un costat i la cuina separada per un mur. En aquesta peça es distribueix la nevera panelada, la columna de forn i microones i zona d’emmagatzematge, en gris fosc, com a element de contrast cromàtic amb la gran illa de cuina, que comprèn la zona d’aigües i l’àrea de cocció, en color blanc impol·lut.

A la primera planta, a la qual s’accedeix a través d’una escala de formigó, trobem la zona de nit, amb els dormitoris, els banys i una gran terrassa amb vistes al mar, al jardí posterior i la piscina.

L’interiorisme escollit per aquest projecte destaca per l’ús de tonalitats i materials d’estil mediterrani i tradicional, colors clars i fustes naturals, també en tons clars, tant per al mobiliari i paviments, incorporant-hi elements de caràcter contemporani.

El porxo de l’habitatge ocupa l’ample de l’espai destinat a la zona d’estar, el menjador i la cuina, una gran superfície que permet crear dos ambients diferenciats amb àrea d’estar i menjador exterior.

Així mateix, aquest porxo serveix com a element d’ordenació entre l’habitatge i la piscina, creant així un espai molt confortable i acollidor.

Per a la jardineria, adaptada al pendent de la parcel·la, s’utilitzen materials naturals de colors terrossos, en harmonia amb el paisatge autòcton, emfatitzat per la conservació d’alguns arbres característics de la conca del Mediterrani, com les oliveres, els pins, les alzines o els llimoners, de manera que la globalitat del projecte aconsegueix fusionar-se amb l’entorn natural de la zona del Baix Empordà.

  • Arquitecte Hector Hidalgo Pelegrina
  • Interiorista Neus Casanova
  • Qualificació energètica A 15 Kwh/m2 any
  • Localització Baix Empordà
  • Sup. construïda / útil 311m2 / 275m2
  • Durada de l'obra 8 mesos

Contacte

Adreça
C. Sèneca, 15 Local 1
Barcelona 08006

Telèfon
+34 938 324 298
Tens un dubte? No te'l quedis. Escriu-nos, truca'ns o vine a la nostra oficina. Les nostres portes sempre estan obertes.

He llegit i accepto els termes legals.