Casa N & J

Aquesta casa de disseny de formigó edificada a la comarca de l’Anoia, a la província de Barcelona, compta amb una superfície construïda de 282 m2 i una superfície útil de 206 m2, repartits en dues plantes.

Per dissenyar aquest projecte, el nostre equip va plantejar una estratègia arquitectònica de volums molt marcats.

Destaca el volum desplaçat de la primera planta sobre la planta baixa, de manera que es genera un gran porxo orientat a sud, un dels principals objectius dels nostres projectes d’arquitectura, que ens permet multiplicar la incidència de la llum del sol a l’interior de la casa. A més, gràcies a l’especial disseny dels plecs de la façana del volum superior de la vivienda aconseguim que aquesta exposició solar augmenti considerablement i s’extengui cap a tots els racons de les diferents estances interiors.

Al proposar un tipus d’obertures acristallades de grans dimensions a sud i est i estructures tancades a nord i oest, aconseguim mantenir un important aïllament tèrmic a la vivenda, especialment durant els mesos més freds de l’any i en una zona en la que la temperatura baixa notablement a l’hivern, de forma que s’obté un quantiós estalvi energètic en la calefacció.

Pel disseny de la tanca principal vam decidir reproduir el mateix tipus de plecs que els projectats a la façana, de tal manera que, a nivell compositiu, aquesta tanca es converteix en una prolongació de la façana de la casa.

A la planta baixa hi trobem la zona de dia, per la que vam dissenyar un espai obert que comprèn la zona d’estar, el menjador i la cuina. Aquesta última estança es troba sutilment diferenciada de la resta, per un mòdul de fusta que va de terra a sostre i que s’utilitza com a peça de servei, d’emmagatzematge i per la instal.lació de les columnes de forn y microones i la nevera. A més, aquesta cuina d’estil contemporani molt funcional y lluminosa, està presidida per una gran illa central on hi vam ubicar la zona de cocció.

Desde la superficie que acull la sala d’estar, el menjador i la cuina es pot accedir directament a l’exterior i la zona de la piscina, que es troba endreçada ortogonalment respecte a l’edificació principal.

La utilització de colors neutres, tant en l’interior com en l’exterior de la vivenda, es converteix en una solució recurrent, en contrast amb els elements de fusta que afegim a diferents estances, per multiplicar la sensació de calidesa de l’espai i com un dels requisits principals transmesos pels nostres clients.

L’escala suspesa, realitzada en formigó, dóna accés a la zona de nit situada a la planta superior i on hi trobem el dormitori principal en suite, una habitació infantil, un bany i una estança multifuncional, ambients perfectament orientats a sud, tal i com succeeix també als espais principals de la planta baixa.

  • Arquitecte Hector Hidalgo
  • Interiorista Neus Casanova
  • Qualificació energètica A 43 Kwh/m2 any
  • Localització Anoia
  • Sup. construïda / útil 282m2 / 206m2
  • Durada de l'obra 10 mesos

Contacte

Adreça
C. Sèneca, 15 Local 1
Barcelona 08006

Telèfon
+34 938 324 298
Tens un dubte? No te'l quedis. Escriu-nos, truca'ns o vine a la nostra oficina. Les nostres portes sempre estan obertes.

He llegit i accepto els termes legals.